fredag 6 mars 2015

SKÖN LÖPNING I SPANIEN


Under några dagar i slutet av februari hade vi den stora förmånen att få springa  omkring i olika spanska berg på ön Teneriffa. Den stekande solen gjorde att vi försökte förlägga träningen till tidig morgon eller sen eftermiddag när temperaturerna sjunkit en aning. På Teneriffa finns många stigar att välja mellan och för att få goda tips om bra rutter att löpa kan du läsa mera här. Ibland var det svårt att hitta rätt led eftersom märkningarna inte alltid var så tydliga, men en positiv sak är att man ser långt och oftast har havet att orientera sig efter så det är inga risker att springa vilse. 
Våra turer sträckte sej till några timmar och alla rundor gjorde vi på den södra delen av ön. Vi hade gärna också gjort en tur uppe på Teide och till grannön La Gomera, men eftersom detta också var en familjeresa fick träningsrundorna begränsas till några timmar per gång. Det var viktigt att hinna med sol och bad också.
Det som var slående för löpningen i lavabergen var naturligtvis torkan och alla kaktusar och risbuskar som rev upp ens fötter och ben under turerna. Lyckades med konststycket att få en en lång kaktustagg på närmare 10 cm i min vänstra tå så på den andra turen som gick från Adeje upp mot Roque del Conde fick jag lov att plocka fram förbandslådan och tejpa ihop katussåret. I övrigt klarade vi oss utan större blessyrer. 
Spaninen bjöd perfekta löpförhållanden och det var skönt att kunna lämna både mössa, handskar övrig vintermundering hemma. Frihetskänslan är så mycket större när man kan löpa med lätt klädsel. Att dessutom få göra det i fin miljö och veta att ett svalkande dopp i havet väntar som belöning, det är guld värt!






                                   









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2019 - Året då allt hände!

Jag är lite dålig på att blicka tillbaka. Allt för ofta är det full fart framåt som gäller. Denna höst jag har jag dock tvingat mej själv at...